Тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізуін тексерудің қорытындысы 2018 – 2019 оқу жылы, ақпан айы » СШ №53
Жамбыл облысы
Тараз қаласы білім бөлімінің
"Қаратай Тұрысов атындағы №53 мектеп-гимназия"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72) 43-50-93
Есепші бөлімі:
+7(72) 43-50-93
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » Тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізуін тексерудің қорытындысы 2018 – 2019 оқу жылы, ақпан айы
25
февраль
2019

Тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізуін тексерудің қорытындысы 2018 – 2019 оқу жылы, ақпан айы

Тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізуін тексерудің қорытындысы

2018 – 2019 оқу жылы, ақпан айы

Мектеп –гимназия директорының 2019 жыл 25 ақпан № 26 бұйрығы негізінде 2019 жыл 25 ақпан күні мектептегі тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиясы мектеп асханасының жұмысына тексеру жүргізді

Тексеру жүргізгендер:

1)Ата-аналар комитетінің төрайымы: Халықтаева Г.Т.

2)Даданбаева Э.Т.– директордың орынбасары

3)Гужавина Н. П. – технолог

4)Жайпанова А. – мүшесі, мектеп медбикесі

10) Тұяқбаева Г.С. – әлеуметтік педагог

Тексеру барысында басшылыққа алынған критерийлер:

Тамақ өнімдерінің сапасы, тағамдарды дайындау технологиясы, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдеріне, мектеп асханасының талапқа сай жұмыс жүргізуі.

Мектептегі ыстық тамақты ұйымдастыруы және тексеру қорытындысы бойынша:

Қаратай Тұрысов атындағы № 53 мектеп-гимназиясында оқушылардың ыстық тамақпен қамтылуы мектептегі 2168 оқушының 1780-і ыстық тамақпен қамтылған, ақысыз ыстық тамақпен 239 оқушы қамтылған. Олардың күнделікті асханадан ақысыз ыстық тамақпен қамтылуын сынып жетекшілері және әлеуметтік педагог Г.Тұяқбаева қадағалайды.

Мектеп асханасының санитарлық жағдайы, асхананың жалпы тазалығы, ыдыс – аяқтардың тазалығы, азық –түлік сақтайтын қоймалар, жеміс – көкөніс сақтайтын орындар, қайнату, қуыру цехтары, ыдыс – аяқ жуатын бөлмелер,азық – түліктердің сақталуы мен тұтыну мерзімі талапқа сай. Шикізаттың жеткілікті қолданылуы, дайын астың оқушыларға таратуға болатыны мен сапасы туралы бракераждық журнал уақытылы толтырылған. Бекітілген мәзір бойыншадайын ас көлемінің тамақ әзірлеуге азықтардың дұрыс салынуы мен дайын ас шығымы өз деңгейінде. Тәуліктік сынама алу мен сақталу қамтамасыз етілген. Аспазшылардың сырт киімдері санитарлық –гигиеналық талапқа сай. Асханада дұрыс тамақтануға байланысты стендтер ілінген. «Бақылау асы» қойылған. Күнделікті және апталық ас мәзірі салыстырмалы түрде тексерілді. Оқушылардың мектеп асханасынан ыстық тамақпен қамтылуы оқушылардың жалпы санының - 82 % құрайды.

Комиссия асхана жұмысын жан – жақты тексеріп, төмендегідей шешімге келді.

Шешімі:

1.Тамақ өнімдерінің сапасы, тағамдардың дайындалу технологиясы талапқа сай.

2.Асханадағы тазалық ережелерінің нормалары сақталған.

3.Азық – түліктердің сақталуы мен тұтыну мерзімі талапқа сай.

4.Бекітілген мәзір бойынша дайын ас көлемінің шығымы өз деңгейінде

Ұсыныс:

1.Оқушылардың мектеп асханасынан күнделікті тамақтануы мектеп медбикесі, сынып жетекшілер және әлеуметтік педагог тарапынан қадағалансын.

2.Асхана жұмысы комиссия мүшелері тарапынан үнемі бақылансын.

Ата-аналар комитетінің төрайымы: Халықтаева Г.Т.

Директордың орынбасары, мүшесі:Даданбаева Э.Т.

Технолог: ГужавинаН.П.

Мектеп медбикесі, мүшесі: Жайпанова А.

Әлеуметтік педагог, мүшесі: Тұяқбаева Г.С.

Прокомментировать
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
Введите код с картинки:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив