31
январь
2023
Тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізуін тексерудің қорытындысы 2022 – 2023 оқу жылы, қаңтар айы
Тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізуін тексерудің қорытындысы 2022 – 2023 оқу жылы, қаңтар айы
Мектеп – гимназия директорының 2023 жылғы 30 қаңтардағы №17т1 бұйрығы негізінде 2023 жылдың 31 қаңтар күні мектептегі тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиясы мектеп асханасының жұмысына тексеру жүргізді.
Тексеру жүргізгендер:
1. Төлеу С.Е. – комиссия төрайымы
2. Тулебекова Р.А. – директордың оқу тәрбие ісі жөніндегі орынбасары;
3. Өмірбек М.М. – әлеуметтік педагог;
4. Айділдақызы Д, – мектеп медбикесі;
5. Тельман А.Т. – мектеп психологы;
6. Халықтаева Г.Т. – ата-аналар комитетінің төрайымы;
7. Джамансариева С.С. – 4 «А» сынып ата-ана комитеті.
Тексеру барысында басшылыққа алынған критерийлер:
Тамақ өнімдерінің сапасы, тағамдарды дайындау технологиясы, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдеріне, мектеп асханасының талапқа сай жұмыс жүргізуі.
Мектептегі ыстық тамақты ұйымдастыруы және тексеру қорытындысы бойынша:
Мектеп асханасының санитарлық жағдайы, асхананың жалпы тазалығы, ыдыс – аяқтардың тазалығы, азық – түлік сақтайтын қоймалар, жеміс – көкөніс сақтайтын орындар, қайнату, қуыру цехтары, ыдыс – аяқ жуатын бөлмелер,азық – түліктердің сақталуы мен тұтыну мерзімі талапқа сай. Шикізаттың жеткілікті қолданылуы, дайын астың оқушыларға таратуға болатыны мен сапасы туралы бракераждық журнал уақытылы толтырылған. Бекітілген мәзір бойынша дайын ас көлемінің тамақ әзірлеуге азықтардың дұрыс салынуы мен дайын ас шығымы өз деңгейінде. Тәуліктік сынама алу мен сақталу қамтамасыз етілген. Аспазшылардың сырт киімдері санитарлық – гигиеналық талапқа сай. Асханада дұрыс тамақтануға байланысты стендтер ілінген. «Бақылау асы» қойылған. Күнделікті және апталық ас мәзірі салыстырмалы түрде тексерілді. Оқушылардың мектеп асханасынан ыстық тамақпен қамтылуы оқушылардың жалпы санының – 89 % құрайды.
Комиссия асхана жұмысын жан – жақты тексеріп, төмендегідей шешімге келді.
Шешімі:
1.Тамақ өнімдерінің сапасы, тағамдардың дайындалу технологиясы талапқа сай.
2.Асханадағы тазалық ережелерінің нормалары сақталған.
3.Азық – түліктердің сақталуы мен тұтыну мерзімі талапқа сай.
4.Бекітілген мәзір бойынша дайын ас көлемінің шығымы өз деңгейінде.
Ұсыныс:
1. Оқушылардың мектеп асханасынан күнделікті тамақтануы мектеп медбикесі, сынып жетекшілер және әлеуметтік педагог тарапынан қадағалансын.
2. Асхана жұмысы комиссия мүшелері тарапынан үнемі бақылансын.
1. Төлеу С.Е. – комиссия төрайымы
2. Тулебекова Р.А. – директордың оқу тәрбие ісі жөніндегі орынбасары;
3. Өмірбек М.М. – әлеуметтік педагог;
4. Айділдақызы Д, – мектеп медбикесі;
5. Тельман А.Т. – мектеп психологы;
6. Халықтаева Г.Т. – ата-аналар комитетінің төрайымы;
7. Джамансариева С.С. – 4 «А» сынып ата-ана комитеті.

Мектеп – гимназия директорының 2023 жылғы 30 қаңтардағы №17т1 бұйрығы негізінде 2023 жылдың 31 қаңтар күні мектептегі тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиясы мектеп асханасының жұмысына тексеру жүргізді.
Тексеру жүргізгендер:
1. Төлеу С.Е. – комиссия төрайымы
2. Тулебекова Р.А. – директордың оқу тәрбие ісі жөніндегі орынбасары;
3. Өмірбек М.М. – әлеуметтік педагог;
4. Айділдақызы Д, – мектеп медбикесі;
5. Тельман А.Т. – мектеп психологы;
6. Халықтаева Г.Т. – ата-аналар комитетінің төрайымы;
7. Джамансариева С.С. – 4 «А» сынып ата-ана комитеті.
Тексеру барысында басшылыққа алынған критерийлер:
Тамақ өнімдерінің сапасы, тағамдарды дайындау технологиясы, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдеріне, мектеп асханасының талапқа сай жұмыс жүргізуі.
Мектептегі ыстық тамақты ұйымдастыруы және тексеру қорытындысы бойынша:
Мектеп асханасының санитарлық жағдайы, асхананың жалпы тазалығы, ыдыс – аяқтардың тазалығы, азық – түлік сақтайтын қоймалар, жеміс – көкөніс сақтайтын орындар, қайнату, қуыру цехтары, ыдыс – аяқ жуатын бөлмелер,азық – түліктердің сақталуы мен тұтыну мерзімі талапқа сай. Шикізаттың жеткілікті қолданылуы, дайын астың оқушыларға таратуға болатыны мен сапасы туралы бракераждық журнал уақытылы толтырылған. Бекітілген мәзір бойынша дайын ас көлемінің тамақ әзірлеуге азықтардың дұрыс салынуы мен дайын ас шығымы өз деңгейінде. Тәуліктік сынама алу мен сақталу қамтамасыз етілген. Аспазшылардың сырт киімдері санитарлық – гигиеналық талапқа сай. Асханада дұрыс тамақтануға байланысты стендтер ілінген. «Бақылау асы» қойылған. Күнделікті және апталық ас мәзірі салыстырмалы түрде тексерілді. Оқушылардың мектеп асханасынан ыстық тамақпен қамтылуы оқушылардың жалпы санының – 89 % құрайды.
Комиссия асхана жұмысын жан – жақты тексеріп, төмендегідей шешімге келді.
Шешімі:
1.Тамақ өнімдерінің сапасы, тағамдардың дайындалу технологиясы талапқа сай.
2.Асханадағы тазалық ережелерінің нормалары сақталған.
3.Азық – түліктердің сақталуы мен тұтыну мерзімі талапқа сай.
4.Бекітілген мәзір бойынша дайын ас көлемінің шығымы өз деңгейінде.
Ұсыныс:
1. Оқушылардың мектеп асханасынан күнделікті тамақтануы мектеп медбикесі, сынып жетекшілер және әлеуметтік педагог тарапынан қадағалансын.
2. Асхана жұмысы комиссия мүшелері тарапынан үнемі бақылансын.
1. Төлеу С.Е. – комиссия төрайымы
2. Тулебекова Р.А. – директордың оқу тәрбие ісі жөніндегі орынбасары;
3. Өмірбек М.М. – әлеуметтік педагог;
4. Айділдақызы Д, – мектеп медбикесі;
5. Тельман А.Т. – мектеп психологы;
6. Халықтаева Г.Т. – ата-аналар комитетінің төрайымы;
7. Джамансариева С.С. – 4 «А» сынып ата-ана комитеті.

