Питаниедың сапалық мониторингі
Қаратай Тұрысов атындағы Школа-гимназия №53сының 20.09.2022 жылы мектепшілік шығарылған №104т4 бұйрығына сәйкес, мектеп асхана жұмысының дұрыс ұйымдастырылуы,тамақтанудың сапасына бақылау жасап,мониторинг жүргізу туралы мақсатта ,брокераж комиссия мүшелерінің тексеру жұмысы жүргізілді.Онда: мектеп асханасының тазалығының санитарлық гигиеналық талаптарға сай болуы,оқушылардың тамақтану орны,тамақтың сапасын тексеру,асханадағы ас мәзірі және ондағы тағамдардың салмағы мен калориясы,калькуляциялық және брокераждық журналдардың толтырылу деңгейі,асханадағы тамақ даярлау орындары және шикізат сақтау қоймаларының санитарлық талапқа сай болуы,ондағы өнімдердің пайдалану уақтысы мен мерзімі,ыдыс-аяқтардың жеткілікті болуы ,олардың сақталу деңгейі,тәуліктік сынама және бақылау асының қойылуы, асханаға қажетті бұйымдарда жазылған маркировкалар,ас мәзірі,ауыз су режимі және т.б. жаднама бойынша, түгел зерделеніп шықты.
Тексеру нәтижесінде оқушыларды ыстық тамақпен қамтамасыз ету сапасы, асхана жұмысының дұрыс ұйымдастырылуындағы негізі талаптар «Қанағаттанарлық» деп,табылды.